26 august 2012

✿ Parfum de femeie



"Ora 10 dimineata,duminica.Nu se misca nimic prin oras,probabil din cauza ca lumea e prea obosita dupa petrecerea de ieri seara si inca doarme.Doar cateva masini,poate e vreo gospodina ce trebuie sa-si faca cumparaturile saptamanale si se duce si ea in singura ei zi libera,lasand copii cu tatal lor sa mearga la pescuit;va face un gratar cu peste si cu garnitura de legume.Da...
Mai incolo,niste fete ce coboara din maxi-taxi; au terminat de dat un examen,pentru care a trebuit sa se trezeasca la 5:15 ca sa nu intarzie.
Din chioscul de ziare iese un baiat brunet,mirosind a cedru,cu ziarul la subrat,cu cainele in zgarda si cu o cafea aburinda in mana stanga...As fi vrut sa am si eu un caine..unul alb poate...
Ma intorc.O femeie intr-o fusta rosiemai avea putin si dadea peste mine; era neatenta pentru ca o masina i-a stropit pantofii ei cei noi.
Ora 16.Abia acum lumea si-a revenit complet din amorteala.Un grup de tineri au de gand sa se plimbe in Bucuresti,cu masina luata de la tatal unuia dintre ei.Azi cred ca e premiera filmului "Nou-venita in oras".O sa se duca si prin parcuri,e vreme frumoasa.
Vreo trei fete cu reviste in mana stau intr-o cafenea.Incearca sa-si dea seama care din nuantele acelui ruj se potriveste cu noua lor garderoba.
Ora 18:40,seara.Plictisiti peste masura,doua fete si un baiat pleaca sa joace biliard; nimic iesit din comun.Insa la masa alaturata se gaseste fostul prieten al uneia dintre cele doua...De ce s-a despartit oare de ea?
Mi se pare ca e un concert mare azi.Or sa fie toata saptamana.Daca pana acum a fost frumos,de acum s-a stricat de tot vremea.
Doi tineri sub o umbrela.Priviri tandre,imbratisari patimase,sarutari fugare.Implinesc azi o luna de cand sunt impreuna.El ii da un buchet de crizanteme,preferatele ei.Suna telefonul; trebuie sa ma duc sa-mi iau o comanda de la  Avon.Oare cum s-o termina povestea celor doi?Fac un pas,doi,cinci...Deja se risipeste parfumul ce-i invaluia...fiecare o ia pe un alt drum...trebuie sa plec acum...pa."


(poveste creata in clasa a 9a)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu